pixlr-bg-result (1).png

Opleidingen

Bij To B-Seen nemen we het veiligheidsluik van A tot Z op. Binnen onze dienstverlening horen ook opleidingen.

Een cursus Crowd Management, EHBO-cursus, opleiding kleine blusmiddelen? Wij bieden het aan! Scroll snel verder voor meer info.
Knipsel.PNG

Onze opleidingen komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Registratienummer: DV.O237816

EHBO-cursus eventsector

Deze eendaagse EHBO-cursus is speciaal ontworpen voor de eventsector. Het behandelt de meest voorkomende ongevallen en verwondingen op evenementen en bespreekt hoe men de betreffende slachtoffers het best te hulp kan schieten.

De cursus start met een algemene inleiding over veiligheid op evenementen waarna onze EHBO-specialist het overneemt.

Na afloop ontvang u een deelnameattest.

 

Deze cursus wordt op regelmatige tijdstippen door onszelf georganiseerd of u kan er voor kiezen deze cursus enkel voor uw team te organiseren. Contacteer ons voor meer info!

Basiscursus EHBO

De opleiding duurt 15 uur, verspreid over 2 of 3 dagen (naargelang hoe jij dit wenst).

 

Het theoretisch gedeelte omvat o.a. :

  • Principes basis eerste hulp

  • Alarmeren van de hulpdiensten

  • Reanimatietechnieken volgens de Europese Richtlijnen

  • Stabiele zijligging

  • Handelingen bij schaafwonden, breuken, brandwonden, …

  • Techniek bij verslikking

 

Het praktisch gedeelte omvat o.a. :

  • Reanimatietechnieken volgens de Europese Richtlijnen

  • Gebruik Automatische Externe Defibrilator

  • Heimlich manoeuver  bij verslikking

  • Stabiele zijligging

Na slagen op het examen ontvangt u een officieel brevet. Een jaarlijkse bijscholing van 4 uur is verplicht.

Crowd Science & Risk analysis

Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het publiek tijdens evenementen en dus de basisbeginselen en toepassingen van crowd science dienen te kennen.

 

Tijdens de cursus worden onder andere eigen aangebrachte cases van de deelnemers onder de loep genomen met betrekking tot crowd science. Vragen waarop onder meer antwoorden worden gegeven zijn hoe en wanneer het publiek een kritieke massa vormt en hoe de technieken van ontwerp-, informatie- en managementsystemen het gedrag van het publiek beïnvloeden.

Op het einde van de driedaagse cursus zullen de deelnemers begrijpen hoe individuen en menigten reageren op en zich gedragen in de voor hen voorziene ruimte op drukbezochte evenementen. Deelnemers zullen ook de safety implicaties verkend hebben voor het ontwerpen en managen van dergelijke ruimten, door gebruik te maken van geschikte modeleringstools. Daarnaast zal men in staat zijn om risk management technieken toe te passen voor het ontwikkelen van een robuust crowd management plan.

De cursus is geschikt voor: eventplanners, preventiediensten, ambtenaren noodplanning, managers van evenementenlocaties/-hallen, security, politie, brandweer en anderen met een vergunningverlenende, planning of eventmanagement verantwoordelijkheid.

Brandbestrijding

Deze op maat gemaakte brandbestrijdingscursus voor de eventsector leert je brand te voorkomen  en hoe te reageren op brand tijdens je event.

Hierover later meer info!